![Vollwertbrot Vollwertbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A3D64FBF-73B1-4C85-A3C0-8ACDD2CA0C00/Derivates/20568D89-871E-433D-BFCF-77B25EFE2C23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Dinkelkörner
- Butter zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Sonnenblumenkerne
- 80 g Sesam
- 80 g Leinsamen
- 2 EL Kürbiskerne
- 2 TL Salz
- 370 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 643 kJ / 154 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brot
2 godz. 50 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Fitnessbrot
1h 45min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10min
Dinkel-Möhren-Brot
1j 40 menit
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Körnerbrot
1j 40 menit