Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Weizenkörner
- 70 g Roggenkörner
- 150 g Naturjoghurt
- 1 - 1 ½ TL Salz nach Geschmack
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Müslibrot
1j 30 menit
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Fitnessbrot
1 Std. 45 Min
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2j
Dunkles Landbrot
3sa
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2j 30 menit
Weizen-Hafer-Brötchen
1j 30 menit
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1j 30 menit