Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 150 g Weizenkörner
- 70 g Roggenkörner
- 150 g Naturjoghurt
- 1 - 1 ½ TL Salz nach Geschmack
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1h 40min
Dunkles Landbrot
3h
Sonnenblumenbrot
1sa 20 dk
Joghurtbrot (schnell)
1ωρ. 15 λεπτ.
Vitalbrot
1ωρ. 10 λεπτ.
Dinkel-Buttermilch-Brot
2h 30min
Fitnessbrot
1 godz. 45 min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1ωρ. 10 λεπτ.
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Roggenmischbrot
1ωρ. 15 λεπτ.
Körnerbrot
1h 40min
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min