Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 120 g wody
- 1 łyżeczka cukru
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 456.4 kJ / 109 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kostki z kaszy manny
1 godz. 30 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Surówka z marchewki i pora
15 Min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Buraczki na ciepło na szybko
30min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Kapusta gotowana
30min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Buraczki na ciepło
50min
Kapusta czerwona na ciepło
35min