
Urządzenia i Akcesoria
Rindsgulasch klassisch
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Rindsgulaschfleisch in Stücken (3 cm)600 g
-
Estragonsenf1 EL
-
Zwiebeln in Spalten350 g
-
Butterschmalz30 g
-
Tomatenmark20 g
-
Knoblauchzehen halbiert1 - 2
-
Paprikapulver, edelsüß3 - 3 ½ TL
-
Salz1 - 1 ¼ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Cayennepfeffer¼ - ½ TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Rinderfond200 g
-
Rotwein (opcjonalnie)50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
354 kcal /
1483 kJ
Białko
32 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
11 g