Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
TM6

Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)

4.6 (128 ocen)

Składniki

  • 100 g Zwiebeln, geviertelt
  • 250 g Suppengemüse (z. B. Karotte, Sellerie, Petersilienwurzel, etc.), in Stücken (4 cm)
  • 5 Stängel Petersilie
  • 5 Stängel Liebstöckel, frisch
    lub 3 TL Liebstöckel, getrocknet
  • 450 - 550 g Rindfleisch, ohne Knochen (Suppenfleisch), in Stücken (7 cm)
  • 6 Pfefferkörner, schwarz
  • 6 Wacholderbeeren
  • 2 Lorbeerblätter, getrocknet
  • 2 Gewürznelken
  • 3 - 3 ½ TL Salz
  • 1000 - 1500 g Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
732 kJ / 175 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy