Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)

Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)

4.6 143 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
5 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Suppengemüse (z. B. Karotte, Sellerie, Petersilienwurzel, etc.), in Stücken (4 cm)
    250 g
  • Petersilie
    5 Stängel
  • Liebstöckel, frisch
    5 Stängel
    3 TL Liebstöckel, getrocknet
  • Rindfleisch, ohne Knochen (Suppenfleisch), in Stücken (7 cm)
    450 - 550 g
  • Pfefferkörner, schwarz
    6
  • Wacholderbeeren
    6
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Gewürznelken
    2
  • Salz
    3 - 3 ½ TL
  • Wasser
    1000 - 1500 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 175 kcal / 732 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...