Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 1 TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 200 g Lauch, in Streifen (5 mm), (siehe Tipp)
- 250 - 300 g Champignons, frisch, in Scheiben (5 mm)
- 1 EL Speisestärke
- 50 g Wasser
- 50 g Weißwein, trocken
- 1 TL Thymian, getrocknet
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Dijon-Senf
- 200 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 629 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgratin
1h 15min
Jägersauce mit Knödel
50min
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1h 30min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50 min.
Einfache Gemüsesuppe
40min
Einfache Cremeschnitte
3h 45min
Faschierter Braten mit Zucchini, Speck und Mozzarella
1h 20min
Überbackene Spinat-Palatschinken
1h 30min