Kalbsrahmgulasch

Kalbsrahmgulasch

4.2 285 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Speckwürfel
    70 g
  • Öl
    10 g
  • Wasser
    450 g
  • Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) zerbröselt
    1
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 EL
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Sauerrahm etwas mehr zur Dekoration
    125 g
  • Maisstärke
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 314 kcal / 1314 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1019 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...