
Urządzenia i Akcesoria
Kalbsrahmgulasch
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss1000 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Speckwürfel70 g
-
Öl10 g
-
Wasser450 g
-
Rindsuppenwürfel (für 0,5 l) zerbröselt1
-
Paprikapulver, rosenscharf1 EL
-
Paprikapulver, edelsüß1 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Sauerrahm etwas mehr zur Dekoration125 g
-
Maisstärke2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
314 kcal /
1314 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1019 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria