Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 450 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l), zerbröselt
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 125 g Sauerrahm, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1019 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50 Min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Kalbsrouladen mit Bohnenstampf
45 Min
Rinderfilet à la Esterhazy
50 Min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55min
Boef Stroganoff
50 Min
Rindsgulasch klassisch
3 Std. 20 Min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min