![Kalbsrahmgulasch Kalbsrahmgulasch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18be04f9-aee3-4ad0-879a-2ae98423f316/Derivates/861b8d65-03b0-4bc8-930b-cc00c1e62cf7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kalbfleisch (Schulter, Hals) oder Kalbsnuss
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 70 g Speckwürfel
- 10 g Öl
- 450 g Wasser
- 1 Rindsuppenwürfel (für 0,5 l), zerbröselt
- 1 EL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 125 g Sauerrahm, etwas mehr zur Dekoration
- 2 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1019 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1h 25min
Hühnergeschnetzeltes mit Paprika und Reis
50 Min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Rindsragout mit Erdäpfel-Karotten-Püree
50 Min
Kalbfleischpflanzerl mit Vorarlberger Bergkäse
40min
Reisfleisch
2h 20min
Kalbsbutterschnitzel mit Erdäpfelpüree
55 min
Faschierte Bällchen in Paradeissauce mit Petersilerdäpfeln
1 Std.
Rindsgulasch klassisch
3h 20 min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Boef Stroganoff
50 Min
Putengulasch mit Erdäpfeln
35 min