Urządzenia i Akcesoria
Schnelle Spätzle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, griffig300 g
-
Eier2
-
Milch150 g
-
Wasser2560 g
-
Salz2 ½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen2 Prisen
-
Butter zum Schwenken3 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1544 mg
Białko
13 g
Kalorie
1739 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omas Semmelknödel
50 min
Menü: Vollwert-Focaccia mit Tomaten-Feta-Dip, Erdbeertraum
50 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Huhn süß-sauer mit Basmatireis
50 min
Palatschinken
45 min
Tomatensauce (Grundrezept)
1 godz.
Grießnockerl
50 min
Risottata - Mafaldine in cremiger Schwammerl-Tomatensauce
30 min
Basilikumrisotto mit Schmortomaten und Gemüse
50 min
Flaumiger Kaiserschmarrn
40 min
Mini-Germknödel mit Powidl, Mohnzucker und Vanillesauce
45 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1 godz. 15 min