Erdäpfelsalat

Erdäpfelsalat

4.6 368 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Sonnenblumenöl
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht nach Geschmack
    2 - 3 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Erdäpfel klein, speckig, geschält in Scheiben (siehe Tipp)
    850 g
  • Weißweinessig
    50 g
  • Senf (z.B. Dijonsenf), mittelscharf
    1 TL
  • Zucker
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • frischer Schnittlauch
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 262 kcal / 1099 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...