Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Jajka na twardo
-
400 g wody
-
7 jajek rozm. M
Ciasto
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
370 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 opakowanie suchych drożdży, pokruszonych20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
200 g wody letniej
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
15 g oleju rzepakowego
-
400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
50 g rukoli
-
50 g roszponki
-
1 jajko rozm. M
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g kaszy manny
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
489.7 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1151.3 kJ /
275 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka mięsna
1 Std. 30 Min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 Std. 5 Min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 Std. 35 Min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 Std. 50 Min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 Std. 45 Min
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2 Std. 50 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Indyk w kruchym cieście
1 Std. 30 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.