Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami

Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami

3.3 43 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Jajka na twardo
  • wody
    400 g
  • jajek rozm. M
    7
Ciasto
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    20 g
  • mąki pszennej
    370 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, pokruszonych
  • wody letniej
    200 g
Farsz
  • ząbki czosnku
    2
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • oleju rzepakowego
    15 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    400 g
  • rukoli
    50 g
  • roszponki
    50 g
  • jajko rozm. M
    1
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    300 g
  • kaszy manny
    60 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • masło do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 275 kcal / 1151.3 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 30.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 489.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...