
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Jajka na twardo
-
wody400 g
-
jajek rozm. M7
Ciasto
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
mąki pszennej370 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody letniej200 g
Farsz
-
ząbki czosnku2
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
liści szpinaku baby, świeżych400 g
-
rukoli50 g
-
roszponki50 g
-
jajko rozm. M1
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki300 g
-
kaszy manny60 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
275 kcal /
1151.3 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
30.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
489.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska