Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 黑麻油
- 20 克 薑 ,切片
- 100 克 水
- 100 克 米酒
- 6 顆 黑棗 (約20克),洗淨,瀝乾
- 2 片 當歸 (約10克),洗淨,瀝乾
- 300 克 草蝦 (帶殼),去鬚腳和腸泥
- 1 大匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1197.5 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8291.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 151.7 mg