香菇肉絲粥

香菇肉絲粥

4.9 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 洋蔥 ,切塊
    50 克
  • 橄欖油
    10 克
  • 乾香菇 ,泡軟切絲
    10 克
  • 紅蘿蔔 ,切絲
    30 克
  • 梅花肉 ,切絲
    150 克
  • 醬油
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 白米 ,洗淨、瀝乾
    100 克
  • 600 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 253 kcal / 1059 kJ
Białko 8.183 g
Tłuszcz 14.304 g
Węglowodany 22.283 g
Błonnik 0.732 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...