Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 川芎
- 10 克 黃耆
- 3 片 當歸
- 5 克 通草
- 10 克 枸杞
- 3 粒 紅棗
- 20 克 薑, 切片
- 150 克 水
- 50 克 米酒
- 6 隻 生白蝦 (每隻約25克),去鬚腳、腸泥
- 新鮮香菜, 裝飾用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 33.14 g
- Węglowodany
- 2.34 g
- Tłuszcz
- 1.09 g
- Błonnik
- 0.4 g