
Urządzenia i Akcesoria
蒸肉糜、香菇高麗菜&蛋白雞蓉粥
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份
Składniki
蒸肉糜<br>
-
新鮮荸薺 ,洗淨,削皮50 克
-
豬絞肉200 克
-
蛋黃1 顆
-
香油10 克
-
醬油1 大匙
-
米酒1 大匙
-
鹽¼ 茶匙
-
水40 克
蒸香菇高麗菜<br>
-
新鮮香菇 ,洗淨,切片100 克
-
高麗菜 ,洗淨,切塊(約3公分)300 克
蛋白雞蓉粥<br>
-
雞胸肉 ,切塊(約4公分)150 克
-
醬油1 茶匙
-
玉米粉½ 茶匙
-
油15 克
-
新鮮香菇 ,洗淨,切丁(約1公分)100 克
-
白米 ,洗淨,瀝乾180 克
-
蛋白1 顆
-
鹽 ,依個人口味調整1 ½ 茶匙
-
水1200 克
-
香油 ,適量
-
鹽 ,適量
-
白胡椒粉 ,適量
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
384.9 kcal /
1609 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
98.7 g
Sód
328.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

產後補給站
74 Przepisy
Tajwan
Tajwan