Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 100 g de tocino ahumado, en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos de 2 cm
- 300 g de puré de jitomate
- ½ cda de paprika
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
-
200
g de caldo de pollo
lub 200 g de agua mezclado con 1 1/2 cdita de concentrado de pollo - 100 g de queso mozarella, fresco en trozos
- hojas de albahaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3030 kJ / 522 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Pescado a la diabla
30 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Carne en su jugo
35 min
Carne de res a la jardinera
40 min
Pechugas a la reina
35 min
Pescado con salsa de morrón
45 min
Entomatado de cerdo
1h
Pollo kung pao
45 min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 godz. 10 min
Pollo a la cazadora
40 min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 min