Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendras, peladas (ver tip)
- 50 g de aceite vegetal
- 250 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 1000 g de filete de res, en tiras (5 cm x 1 cm x 1 cm)
- 100 g de salsa de soya baja en sodio
- 100 g de vino blanco
- 100 g de agua
- 150 g de pimiento rojo, en trozos (2 cm)
- ¼ - ½ cdita de pimienta negra molida
- sal, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1305 kJ / 317 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1578 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Pollo al cilantro
35 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Carne de res a la jardinera
40min
Fajitas de res con verduras salteadas
30min
Pescado con salsa de morrón
45min
Rollos de carne
1h 10min
Pollo con pimientos rojos, cebolla y arroz basmati
1h