Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso parmesano, en trozos
Pasta
- 1500 g de agua
- 1 cda de sal de grano
- 350 g de pasta corta seca (p. ej, fusilli, penne, rigatoni, etc.)
- 1 cda de aceite vegetal
Salsa
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de mantequilla sin sal
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 125 g de crema
- 200 g de leche
- 15 g de fécula de maíz
- ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 200 g de espinacas baby frescas, en trozos
- 230 g de corazones de alcachofa, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1484 kJ / 230 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas rostizadas TM6
1h 15min
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Pasta al poblano
35 min
Pasta con verduras verdes
45 min
Papas al horno
1h
Risotto de calabacita
25 min
Pastel azteca
1h
Pasta con salmón y espinaca
40 min
Fetuccine Alfredo
35 min