Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6

Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6

4.7 96 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 porciones

Składniki

  • 80 g de queso parmesano en trozos
Pasta
  • 1500 g de agua
  • 1 cda de sal de grano
  • 350 g de pasta corta seca (p. ej, fusilli, penne, rigatoni, etc.)
  • 1 cda de aceite vegetal
Salsa
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 125 g de crema
  • 200 g de leche
  • 15 g de fécula de maíz
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • ¼ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 200 g de espinacas baby frescas en trozos
  • 230 g de corazones de alcachofa en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 38 mg
Białko 3 g
Kalorie 1484 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...