Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cebolla de cambray, sólo los bulbos
- 15 g de mantequilla con sal
- 150 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 750 g de granos de elote amarillo, congelados
- ¾ cdita de sal fina, al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra recién molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 772.2 kJ / 183.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Papas a la francesa TM6
1h 15min
Pasta gratinada con espinaca y alcachofas TM6
50min
Croquetas de atún
40min
Papas rostizadas TM6
1h 15min
Elotes con mantequilla picante
50min
Fetuccine Alfredo
35min
Ensalada cremosa de papas
40min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Puré de papa
50min
Arroz primavera
40min