![Verduras blanqueadas Verduras blanqueadas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a3d405eb-002c-401f-8bb5-6dc0a038bcd5/Derivates/1618cb16-fe3e-48ac-881b-80666023ed3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de agua
- 2 cdas de sal fina
- hielos, los necesarios
Ejotes
- 200 g de ejotes, sin puntas
Espárragos
- 200 g de espárragos verdes, sin rabo
Brócoli
- 200 g de brócoli, en floretes
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40 min
Ensalada de betabel
1 godz. 10 min
Puré de jitomate básico
35min
Frijoles negros
14 Std.
Ejotes al vapor (200-300 g) en cestillo
25 min
Caldo de pollo de la abuela
1 Std. 15 Min
Ejotes al vapor (400-800 g) en Varoma
25 min
Quinoa con ejotes
30 min
Ensalada de lentejas y berros
1h 25min
Aderezo de ajo a las finas hierbas
5min
Calabaza sofrita 200 g TM6
20 Min
Ensalada de nopal
30 min