Pescado con salsa de morrón

Pescado con salsa de morrón

4.8 128 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porciones

Składniki

  • mantequilla la necesaria para engrasar
  • 700 g de pimientos rojos sin tallos ni semillas y en cuartos
  • 150 g de cebolla blanca en trozos
  • 3 dientes de ajo pelados
  • 1 ½ cdita de sal fina o al gusto y un poco más para sazonar
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto y un poco más para sazonar
  • 3 cdas de aceite de oliva
  • 100 g de queso parmesano en trozos
  • 15 g de hojas de perejil fresco
  • 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • ¼ cdita de pimienta blanca molida o al gusto
  • 8 filetes de pescado blanco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 603 mg
Białko 26 g
Kalorie 1080 kJ / 257 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...