Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 100 g de caldo de res
- 250 g de leche
- 2 tomates verdes
- 150 g de agua
- 100 g de cebolla, en trozos y asada
- 9 dientes de ajo, 6 asados y 3 pelados
- 4 chiles pasilla, desvenados
- 1 chile chipotle, seco, desvenado
- 2 chiles guajillo, desvenados
- 1 rama de cilantro
- 30 g de aceite vegetal
- 2 - 2 ½ cditas de sal, o al gusto
- 30 g de crema (35% grasa)
- 50 g de aceite de oliva
- 36 de camarones medianos crudos, sin cáscara, desvenados y conservando la cola
- arroz blanco, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 9597 kJ / 2285 kcal
- Białko
- 174 g
- Węglowodany
- 148 g
- Tłuszcz
- 113 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 18 g
- Sód
- 6070 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Pescado a la diabla
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pescado al horno con camarones, verduras y arroz basmati TM6
1 Std.
Camarones estilo Hunan
20 Min
Carne en su jugo
35min
Camarones en salsa de pimientos
25 Min
Pescado empapelado al chile serrano
30min
Camarones saganaki con queso feta
35min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 Std.
Camarones cremosos a la diabla
40min
Camarones al ajillo
25 Min