Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chiles verdes
- 1 diente de ajo
- 100 g de jugo de limón
- 1 cucharada de vinagre
- 2 cucharaditas de sal
- 70 g de cebolla morada
- 700 g de filetes de pescado blanco, cortado en cubos
- 100 g de hielos
- 100 g de jitomate, sin semillas, cortado en cubitos
- 1 ramita de cilantro, picado
- 1 aguacate, sin cáscara ni hueso, en rebanadas
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 773 kJ / 184 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones en salsa de pimientos
25 min
Ceviche
30 min
Ceviche de pescado
3h 25min
Robalo al mojo de ajo
1 godz. 20 min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 min
Pescado a la veracruzana
30 min
Ceviche de camarón
2h
Camarones al ajillo
25 min
Ensalada de berros
30 min
Tostadas de pulpo en mole amarillo
1 godz. 30 min
Ceviche peruano
30 min
Camarones al mojo de ajo
20 min