Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes

Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes

4.6 239 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • 40 g de noisettes décortiquées
  • 3 c. à soupe d'huile de tournesol
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 300 g de céleri-rave (1/2 boule moyenne), coupé en cubes
  • 180 g de pommes pelées, épépinées et coupées en cubes
  • 1 c. à café de feuilles de thym frais
  • 550 g d'eau
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • du sel
Le jour même
  • 1 brin de persil frais, équeuté
  • 1 filet d'huile de noisette
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 1304 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...