Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes

Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes

4.6 226 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
4 portions

Składniki

La veille
  • de noisettes décortiquées
    40 g
  • d'huile de tournesol
    3 c. à soupe
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de céleri-rave (1/2 boule moyenne), coupé en cubes
    300 g
  • de pommes pelées, épépinées et coupées en cubes
    180 g
  • de feuilles de thym frais
    1 c. à café
  • d'eau
    550 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • du sel
Le jour même
  • de persil frais, équeuté
    1 brin
  • d'huile de noisette
    1 filet
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 312 kcal / 1304 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...