Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pain complet
- 250 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- 25 g de vinaigre balsamique, et 1 trait pour le pain
- 500 g de tomates, épépinées
- 350 g de chair de pastèque (1/4 de pastèque)
- 100 g de concombre (1/2 concombre), en rondelles
- 15 feuilles de basilic frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565.5 kJ / 135.2 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 58.4 mg
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-feta
10 min
Soupe de melon au basilic
2 godz. 15 min
Gaspacho de tomates jaunes au basilic
10 min
Gaspacho poivron-framboise
10 min
Gaspacho
12h
Gaspacho melon, concombre, menthe, thé et gingembre
25 Min
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
2h
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12h
Soupe froide de concombre au basilic
10 min
Gaspacho de melon
10 min
Soupe froide de courgette à la grecque
2 godz. 15 min
Soupe froide courgette, chèvre et cumin
40 Min