Velouté de châtaignes et céleri

Velouté de châtaignes et céleri

4.8 299 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon épluché et coupé en deux
    100 g
  • de beurre
    25 g
  • de céleri-rave épluché et coupé en gros morceaux
    300 g
  • de châtaignes cuites et pelées (en bocal ou sous vide)
    500 g
  • d'eau
    800 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    300 g
  • d'huile de noix
    1 filet
    1 filet d'huile de noisette

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 357 kcal / 1495 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...