Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 90 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 110 g de cassonade
- 2 œufs
-
100
g de mélasse
lub 100 g de miel - 450 g de farine de blé
- 4 c. à café d'épices à pain d'épices
- 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 350 kJ / 83 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2h 30min
Schwowebraedele
1 godz. 10 min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2h 35min
Bredele à la cannelle
1h
Biscuits pain d'épices
45 min
Spritzbredele
25 min
Truffes au thé de Noël
3h 25min
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Bibeleskaes alsacien
25 min
Bredele
12 godz. 45 min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 godz. 30 min