Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de sel
- 300 g de farine de seigle
- 210 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- 10 g de beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1150 kJ / 270 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux pistaches
3h 15min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain complet au muesli
4 godz. 5 min
Pain aux graines
5h
Pain à la châtaigne
2 godz. 55 min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min