Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de beurre doux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes en poudre
- 40 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de rhum
- 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Amandine aux abricots
1h 30min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Clafoutis aux abricots
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min