Tartelettes amandines aux figues

Tartelettes amandines aux figues

4.0 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 portions

Składniki

La pâte brisée
  • 100 g de beurre doux
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 40 g d'eau
La garniture
  • 2 œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 100 g d'amandes en poudre
  • 40 g de farine de blé
  • 2 c. à soupe de rhum
  • 8 figues fraîches (belle taille), émincées en tranches épaisses (1,5 cm env.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.1 g
Kalorie 1335 kJ / 318 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...