Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème à l'orange
- le zeste d'une orange non traitée
- 75 g de sucre en poudre
- 230 g de jus d'orange fraîchement pressé (3 oranges env.)
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 25 g de fécule de maïs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 30 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2122.4 kJ / 508.2 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 55.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Tartelette amandes et orange
1 Std. 45 Min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Baba aux agrumes
8 Std. 45 Min
Gâteau à l'orange
1j
Cookies à l'orange confite
35 Min
Gratin de clémentine
30 min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Cakes miel, gingembre et mandarine
55 Min
Moelleux à la clémentine
50 menit
Amandine aux abricots
1j 30 menit
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min