Pain d'épices de Noël (Pologne)

Pain d'épices de Noël (Pologne)

4.3 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 tranches

Składniki

Le gâteau
  • de beurre doux mou, et un peu pour le moule
    80 g
  • de miel
    200 g
  • d'épices à pain d'épices à ajuster en fonction des goûts
    1 ½ - 2 c. à café
  • œufs moyens (53-63 g)
    3
  • de bicarbonate de sodium
    ½ c. à café
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    250 g
  • de cerises en bocal dénoyautées
    200 g
Le glaçage
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    80 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    60 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 369 kcal / 1546 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 51.8 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...