Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine
- 125 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre
- 700 g de myrtilles surgelées
- 1 c. à soupe de gelée de groseille ou d'autres petits fruits rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2819 kJ / 677 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 28 g
Alternatywne przepisy
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1h 45min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min.
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Clafoutis aux cerises
50min
Pithiviers
2h
Tartelettes aux quetsches
45min
Gâteau aux quetsches
45min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte crumble aux abricots
1 Std. 40 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte à la rhubarbe
1h