Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de tomates bien mûres, coupées en quartiers
- 180 g de poivrons rouges, coupés en morceaux
- 130 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 100 g de vinaigre de vin rouge
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 10 graines de moutarde
- 10 grains de poivre noir
- 1 feuille de laurier
- 1 c. à café de paprika fort en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre de Cayenne moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1500 g
- Kalorie
- 2670 kJ / 634 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 124 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pâtes fraîches
1h
Pâte à tartiner
15 min
Sauce barbecue
25 min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Ketchup maison
35 min
Coleslaw
15 min
Moutarde indienne
15 min
Farine de champignons
5 min
Rillettes de poulet
6 godz.
Chapelure d'épluchures de légumes
2 Std. 15 Min
Gelée de queues de fraise
1h
Sirop de menthe
50 dk