![Pain de Gênes Pain de Gênes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A1C13CF-5EC1-4E18-9998-BD1700B1420D/Derivates/CF16BF67-E5C3-4628-8E60-8C059068855A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de liqueur d'amande, type amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 629.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Pastis landais
2h 30min
Cake orange-pavot
1 Std. 15 Min
Gâteau "Petit Duc"
30 Min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5 min
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1 Std. 25 Min
Pithiviers
2h
Galette des rois aux marrons et noisettes
1 godz. 35 min
Amaretti aux abricots
30 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3 Std. 50 Min