Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 300 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes en poudre
- 6 œufs
- 80 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 20 g de liqueur d'amande, type amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2637.6 kJ / 629.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Pavé au chocolat épicé
12 godz.
Cheesecake polonais
1h 30min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Pithiviers
2h
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Ginger nuts
1h
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Amaretti aux abricots
30 min
Gâteau de Santiago
35min