
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 330 g de farine de blé et 40 g pour le plan de travail
- 160 g de beurre coupé en petits dés
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe rase de sel
- 200 g de confiture de myrtilles
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- 1 c. à soupe d'eau
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kcal / 1370 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 46 g