Gâteau à la vanille et aux amandes

Gâteau à la vanille et aux amandes

4.8 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 parts

Składniki

Le pain de Gênes
  • de beurre demi-sel et un peu pour le moule
    250 g
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'amandes en poudre
    200 g
  • œufs
    6
  • de fécule de maïs
    80 g
  • de levure chimique (11 g)
    1 sachet
  • de liqueur d'amande type amaretto
    20 g
La crème à la vanille
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    2
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    1
  • de lait
    250 g
  • œufs
    2
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre en poudre
    75 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    250 g
  • d'amandes effilées préalablement torréfiées
    120 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 720.2 kcal / 3008.5 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 51.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...