Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de gruau, et un peu pour le plan de travail
- 175 g d'eau
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 10 g de sel
- 40 g de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de lait en poudre
- 75 g de pépites de chocolat noir
- 75 g de pépites de chocolat blanc
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2522.8 kJ / 598.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 82.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15 min
Pain au chocolat
24h
Baguette viennoise
4h 25min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain de mie moelleux
3h 25 min.
Pain de mie
3h 20min
Petits pains au chocolat
13h
Pain au yaourt
1h 50 min
Brioche "super bonne"
3h
Pain aux graines
5h
Pain aux pépites de chocolat
3 Std. 10 Min
La brioche familiale
5h