Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 50 g de beurre, coupé en petits dés, et 20 g pour le moule
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 1 c. à soupe de sel
- 20 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 120 g de graines variées décortiquées (courge, tournesol, pignons de pin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 783 kJ / 187 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Pain complet rapide
1j 20 menit
Pain complet
5h
Pain de mie moelleux
3 godz. 25 min
Pain de mie
3h 20 min
Pain au yaourt
1h 50min
Pains au maïs
3h 20 min
Pain aux graines
5h
Le pain bénit
2j 30 menit