Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 150 g de noisettes émondées
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 20 g d'huile de noisette
- 300 g de chocolat au lait en carrés
- 150 g de chocolat noir en carrés
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 601 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3 Std. 30 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Petits chocolats à la liqueur
3 Std. 10 Min
Amandes au cacao et au café
30min
Pâtes fraîches
1 Std.
Biscuits fourrés à l'orange
2 Std. 30 Min
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 Std. 35 Min
Palets bretons
2h
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h