Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 150 g de noisettes émondées
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 20 g d'huile de noisette
- 300 g de chocolat au lait en carrés
- 150 g de chocolat noir en carrés
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 601 kJ / 144 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Choco-nougat
3 godz.
Pâtes fraîches
1h
Crème pâtissière
15min
Eclairs au gianduja et noisettes
4 godz. 15 min
Briochettes feuilletées
2h 45min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Pâte à chou
2h
Tortillas de blé et veau épicé
1h 15min
Dacquoise
40min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h