Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de sucre en poudre
- 1 zeste de citron vert
- 5 g de gingembre frais
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g d'eau
La crème citron vert-gingembre
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de sucre en poudre
- 4 citrons verts (1 zeste et 110 g de jus env.)
- 15 g de gingembre frais
- 4 œufs
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu au thé matcha, framboises et fruits rouges variés
24 godz. 15 min
Croustillant chocolat-framboise
16h
Tarte au citron
12h
Tarte aux fraises et lemon curd
1 godz.
Cheesecake abricot-basilic de Claudine
4h
Cheesecake fraise-citron vert
5 Std.
Tarte fraises et pêches sur biscuit citron
13hod.
Cheesecake au citron et pavot
24 godz.
Tartelettes à l'orange
2 godz. 30 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 godz. 30 min
Bavarois à la mangue
7 Std.
Tarte au citron de Menton
1 Std. 15 Min