Tartelette citron vert-gingembre

Tartelette citron vert-gingembre

4.7 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La pâte
  • de sucre en poudre
    20 g
  • zeste de citron vert
    1
  • de gingembre frais
    5 g
  • de farine de blé
    150 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    75 g
  • d'eau
    50 g
La crème citron vert-gingembre
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de sucre en poudre
    150 g
  • citrons verts (1 zeste et 110 g de jus env.)
    4
  • de gingembre frais
    15 g
  • œufs
    4
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 482 kcal / 2017 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...