Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 20 g de sucre en poudre
- 1 zeste de citron vert
- 5 g de gingembre frais
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g d'eau
La crème citron vert-gingembre
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de sucre en poudre
- 4 citrons verts (1 zeste et 110 g de jus env.)
- 15 g de gingembre frais
- 4 œufs
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée à la Passion
3 godz. 45 min
Cheesecake au citron et pavot
24h
Gâteau à l'ananas meringué
12h
Crevettes à la sauce aigre-douce
1h 15 min
Barres choco-Passion
2 Std. 45 Min
Mini-forêts noires
1h 30min
Tartelette façon "mojito"
4h 20min
Délice d'été aux fruits rouges et à la pistache
13h 30 min
Mille-feuille pistache-framboise
1h 45min
Choux au thé matcha, cœur fruit de la Passion
2h 55min
Tarte au citron
12h
Tartelettes à l'orange
2h 30 min