Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de cacao en poudre
- 150 g de beurre mou
- 60 g d'amandes en poudre
- 1 œuf
- 210 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café rase de cannelle en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 feuille de gélatine alimentaire et un récipient d'eau froide
- 200 g de confiture de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 685 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Bredele à la cannelle
1 Std.
Spritzbredele
25 Min
Vanille Kipferl
35 Min
Streusel
2 Std.
Bredele à la noisette
1 Std.
Brioche tressée à la cannelle
3 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Linzer à la confiture de framboise
1 Std. 45 Min