Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cerneaux de noix
- 5 œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de sucre en poudre
- 180 g de beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 5 g de café instantané
- 5 g de cacao en poudre
- 10 g liqueur de café
- 1 c. à café levure chimique (1/2 sachet)
- 750 gramme d'eau
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2332.5 kJ / 560.1 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 35.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de Gênes
1h
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1 Std. 15 Min
Pudding vapeur
1h
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1h
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1 Std. 15 Min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Gâteau poire et porto à la vapeur
45 min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Cheesecake à la vapeur
1h 30min
Ciambella à l'eau
1h
Gâteau vapeur au citron
2 godz. 25 min