Urządzenia i Akcesoria
Sałatka detox
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g migdałów, ze skórką
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
150 g brukselki przekrojonej na pół
-
150 g różyczek brokułu
-
75 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
2 łyżki ziaren słonecznika
Dressing
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g musztardy Dijon
-
30 g syropu klonowego30 g miodu
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
190 mg
Białko
5 g
Kalorie
711 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20 min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25 min
Sałatka z nowalijek na parze
50 min
Napój z rukolą i rukwią
5 min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45 min
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min