
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka detox
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Sałatka
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g migdałów, ze skórką
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
150 g brukselki przekrojonej na pół
-
150 g różyczek brokułu
-
75 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
2 łyżki ziaren słonecznika
Dressing
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
30 g oliwy z oliwek
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g musztardy Dijon
-
30 g miodu
-
¼ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
170 kcal /
711 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
190 mg