
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Miętowy winegret
-
oliwy z oliwek20 g
-
octu jabłkowego10 g
-
liści mięty, świeżych5
-
soli½ łyżeczki
Sałatka z kurczakiem
-
sera fontina pokrojonego w 1,5 cm kostkę100 g
-
wody1000 g
-
marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki100 g
-
selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki50 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w piórka40 g
-
udek z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 4 szt.)300 - 400 g
-
soli5 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę200 g
-
zielonych szparagów (ok. 15 szt.), bez twardych części, pokrojonych na 2 cm kawałki350 g
-
pomidorków koktajlowych15
-
warzyw, mieszanych marynowanych w oleju lub occie, odsączonych z zalewy (waga po odsączeniu), pokrojonych na 2 cm kawałki420 g
-
czarnych oliwek, bez pestek15
-
serc karczochów, w oleju pokrojonych na kawałki10
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
958 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
6.7 g