Urządzenia i Akcesoria
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Miętowy winegret
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g octu jabłkowego
-
5 liści mięty, świeżych
-
½ łyżeczki soli
Sałatka z kurczakiem
-
100 g sera żółtego, krowiego, półtwardego, np. ementalera, goudy, edamskiego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę100 g sera fontina pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
1000 g wody
-
100 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
40 g cebuli szalotki pokrojonej w piórka
-
300 - 400 g udek z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 4 szt.)
-
5 g soli
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
350 g zielonych szparagów (ok. 15 szt.), bez twardych części, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
15 pomidorków koktajlowych
-
420 g warzyw, mieszanych marynowanych w oleju lub occie, odsączonych z zalewy (waga po odsączeniu), pokrojonych na 2 cm kawałki
-
15 czarnych oliwek, bez pestek
-
10 serc karczochów, w oleju pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18.7 g
Kalorie
958 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26 godz. 25 min
Spaghetti carbonara
25 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Mus truskawkowy z jogurtem
4 godz. 30 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Sałatka warzywna z ziemniakami i kurczakiem
1 godz. 15 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min