Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem

Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem

3.3 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

Miętowy winegret
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • octu jabłkowego
    10 g
  • liści mięty, świeżych
    5
  • soli
    ½ łyżeczki
Sałatka z kurczakiem
  • sera fontina pokrojonego w 1,5 cm kostkę
    100 g
    100 g sera żółtego, krowiego, półtwardego, np. ementalera, goudy, edamskiego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • wody
    1000 g
  • marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
    100 g
  • selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
    50 g
  • cebuli szalotki pokrojonej w piórka
    40 g
  • udek z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 4 szt.)
    300 - 400 g
  • soli
    5 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
    200 g
  • zielonych szparagów (ok. 15 szt.), bez twardych części, pokrojonych na 2 cm kawałki
    350 g
  • pomidorków koktajlowych
    15
  • warzyw, mieszanych marynowanych w oleju lub occie, odsączonych z zalewy (waga po odsączeniu), pokrojonych na 2 cm kawałki
    420 g
  • czarnych oliwek, bez pestek
    15
  • serc karczochów, w oleju pokrojonych na kawałki
    10

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...