Urządzenia i Akcesoria
Marynowane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
-
700 g octu jabłkowego700 g białego octu winnego
-
350 g wody
-
85 g cukru
-
10 g soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry
-
12 ziaren pieprzu czarnego
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
8 goździków
-
400 g różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
80 - 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3-4 cm kawałki80 - 100 g korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
170 - 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki
-
4 ząbki czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
416.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
266.8 kJ /
64.1 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
25 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Marynowane papryki
55 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Śliwki w czekoladzie
2 godz. 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.