Urządzenia i Akcesoria
Marynowane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
-
700 g octu jabłkowego700 g białego octu winnego
-
350 g wody
-
85 g cukru
-
10 g soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry
-
12 ziaren pieprzu czarnego
-
8 ziaren ziela angielskiego
-
8 goździków
-
400 g różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
80 - 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3-4 cm kawałki80 - 100 g korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
-
170 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
-
170 - 200 g cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki
-
4 ząbki czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
416.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
266.8 kJ /
64.1 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
13.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Krakersy z kapustą kiszoną i nasionami konopi
1 godz.
Pikle
1 godz. 20 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Marynowane papryki
55 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.