
Urządzenia i Akcesoria
Marynowane warzywa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji
Składniki
-
białego octu winnego700 g
-
wody350 g
-
cukru85 g
-
soli10 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
białej gorczycy1 łyżeczka
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry½ - 1
-
ziaren pieprzu czarnego12
-
ziaren ziela angielskiego8
-
goździków8
-
różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki400 g
-
korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)80 - 100 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)170 - 200 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)170 - 200 g
-
zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)100 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki170 - 200 g
-
ząbki czosnku4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
64.1 kcal /
266.8 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
416.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska