Marynowane warzywa

Marynowane warzywa

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz. 40 min
16 porcji

Składniki

  • białego octu winnego
    700 g
    700 g octu jabłkowego
  • wody
    350 g
  • cukru
    85 g
  • soli
    10 g
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • białej gorczycy
    1 łyżeczka
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 1cm plastry
    ½ - 1
  • ziaren pieprzu czarnego
    12
  • ziaren ziela angielskiego
    8
  • goździków
    8
  • różyczek kalafiora pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
    400 g
  • korzenia selera pokrojonego w słupki (ok. 5 x 1 cm)
    80 - 100 g
    80 - 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
  • marchewki pokrojonej w słupki (ok. 5 x 1 cm)
    170 - 200 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
    170 - 200 g
  • zielonych oliwek, bez pestek (opcjonalnie)
    100 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół lub pokrojonej w ćwiartki
    170 - 200 g
  • ząbki czosnku
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 64.1 kcal / 266.8 kJ
Białko 1.4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 416.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...