Urządzenia i Akcesoria
Balotyna z kaczki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
1 tuszka z kaczki (ok. 1,5 kg), bez szyi i podrobów, ze skórą, wytrybowana (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli morskiej
-
2 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżki majeranku, suszonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
15 g masła
-
150 g wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 śliwek suszonych, bez pestek
-
30 - 40 g bułki tartej
-
1 jajko
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
615.3 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2058.5 kJ /
491.7 kcal
Tłuszcz
39.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1 godz. 20 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Pasztet
3 godz.
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min