
Urządzenia i Akcesoria
Balotyna z kaczki
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
tuszka z kaczki (ok. 1,5 kg), bez szyi i podrobów, ze skórą, wytrybowana (patrz wskazówka)1
-
soli morskiej2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
masła15 g
-
wątróbek drobiowych bez żył i błonek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki150 g
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki200 g
-
śliwek suszonych, bez pestek15
-
bułki tartej30 - 40 g
-
jajko1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
491.7 kcal /
2058.5 kJ
Białko
23.8 g
Tłuszcz
39.8 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
615.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasztet
3 godz.
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Szynka w cieście chlebowym
101 godz.
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min