Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g wody
-
10
g suchych drożdży
lub 15 - 20 g drożdży świeżych, pokruszonych - 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- oregano, suszone, do oprószenia
- oliwa z oliwek, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2u. 10min
Focaccia z brokułami i anchois
2óra 15p
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Mini focaccie
2h 5min
Chrupiąca focaccia
2u. 10min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Focaccia
2óra 50p