Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g wody
-
10
g suchych drożdży
lub 15 - 20 g drożdży świeżych, pokruszonych - 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- oregano, suszone, do oprószenia
- oliwa z oliwek, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40min
Focaccia z cebulą
2h 20min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 Std. 5 Min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1h 30min