
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g wody
-
10
g suchych drożdży
lub 15 - 20 g drożdży świeżych pokruszonych - 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli morskiej, gruboziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- oregano, suszone do oprószenia
- oliwa z oliwek do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 329 kcal / 1376 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 49 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Turecki płaski chleb
2 godz.
Focaccia
2 godz. 50 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Pełnoziarnista focaccia z rozmarynem
2 godz. 5 min
Chrupiąca focaccia
2 godz. 10 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min