Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes, pelées et coupées en fines rondelles,
- 2 c. à soupe de vinaigre de vin
- 40 g de cerneaux de noix
- 40 g d'huile d'olive
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 4 endives, nettoyées
- 40 g de roquefort, émietté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1093 kJ / 263 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Salade de haricots verts, menthe, feta et palette
55min
Salade de mortadelle et concombre
10 min
Salade de pomme de terre, olives, feta et herbes fraîches
1h
Salade caesar à la fourme
50min
Salade grecque
30min
Salade César aux œufs et pommes de terre
40min
Salade d'endives à la mimolette et œuf poché
25 min
Tomates provençales
45min
Salade de gésiers, endives, pommes et noix
20 min
Salade de pommes de terre et hareng fumé
55min
Salade César
30min
Salade d'hiver
35 Min