Soupe d'alpage

Soupe d'alpage

4.4 260 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • oignons coupés en morceaux
    2
  • de beurre coupé en dés
    25 g
  • poireaux coupés en deux dans la longueur puis recoupés en morceaux de 2 cm
    2
  • de pommes de terre cireuses (à chair ferme) (type chérie ou pompadour) pelées et coupées en dés de 2 cm
    350 g
  • de sel
    1 c. à café rase
  • du poivre moulu
  • d'eau
    1000 g
    1000 g de bouillon
  • de pâtes sèches, type macaroni
    80 g
  • de lait entier
    150 g
  • de crème fraîche épaisse
    2 c. à soupe bombées
  • de ciboulette fraîche ciselés
    3 brins
  • de gruyère suisse, coupé en petits dés
    60 g
    60 g de comté, suisse, coupé en petits dés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...