Salade de lentilles aux asperges

Salade de lentilles aux asperges

4.7 80 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de lentilles vertes sèches du Puy
    200 g
  • d'eau
    1500 g
  • d'asperges vertes
    500 g
  • de persil frais équeuté
    2 c. à soupe
  • de feuilles de menthe fraîche
    2 c. à soupe
  • d'oignon rouge coupé en quartier
    80 g
  • d'huile d'olive
    80 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    50 g
  • de miel
    2 c. à café
  • de sel et un peu pour l'assaisonnement
    ½ c. à café
  • de poivre moulu et un peu pour l'assaisonnement
    3 pincées
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • œufs à ajuster en fonction des goûts
    3 - 4
  • de pignons de pin
    40 g
  • de feta coupée en dés (1 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 2381 kcal / 9967 kJ
Białko 106 g
Tłuszcz 147 g
Węglowodany 120 g
Błonnik 45.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...