Champignons à la grecque à la harissa

Champignons à la grecque à la harissa

3.2 62 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 220 g d'oignons (2 gros env.), coupés en quatre
  • 2 gousses d'ail , pelées et dégermées
  • 5 brins de coriandre fraîche , équeutés
  • 1 c. à café de graines de coriandre
  • 1 c. à café de cumin en poudre
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de sauce harissa , à ajuster en fonction des goûts
  • 400 g de vin blanc sec
  • du sel
  • 450 g de champignons de Paris frais , coupés en quatre (voir "Conseil(s)")

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 620 kJ / 149 kcal
Białko 5 g
Węglowodany 8 g
Tłuszcz 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...